Látnivalók a környéken

Andrássy-kastély

Alpár Ignác tervei alapján Andrássy Gyula volt miniszterelnök építette 1880 és 1885 között, francia gótikus stílusban. A szájhagyomány szerint Erzsébet királyné tiszteletére, a Loire menti kastélyok mintájára készült épületnek az év körmintájára 4 bejárata, 12 tornya, 52 szobája és 365 ablaka van.

Angol és franciapark

Északi oldalát a még most is pompás látványt nyújtó buxus-labirintus, az angolpark övezi, délen franciapark, keletről a Tisza, nyugaton és északon a labirintus után az 500 hektáros parkerdő fogja körül.

Vadászkastély

Andrássy Aladár építtette a XIX. sz. elején.

Tubus-torony

Toronyszerű magtárépület, Andrássy Sándor fallal körülzárt majorjából maradt fenn. Ma helytörténeti múzeum található benne.

Református templom

Középkori alapokra épült, későbarokk stílusban. Kazettás fa mennyezetét 1877-ben készítették. Műemlékké nyilvánított rokokó stílusú szószéke kőből készült.

Tisza-szabályozási szobor park

Az emlékműcsoport azt a helyet jelzi Tiszadob külterületén, ahol 1846-ban elkezdték a Tisza-szabályozás munkálatait. Az első szobrot, a gondozott park közepén álló, csonkagúla alakú obeliszket 1865-ben emelték. A szoborcsoport második szobrát, a három pilonon fekvő, vörösréz földgolyót ábrázoló alkotást id. Andrássy Gyula miniszterelnök tiszteletére a Tisza-szabályozásban játszott szerepéért egy tiszadobi földbirtokos emeltette 1909-ben. A harmadik, 1969-ben felállított emlékmű Vásárhelyi Pált, a reformkor nagy vízmérnökét ábrázolja, és a mederásás nehéz kubikosmunkáját örökítő meg.

Helytörténeti gyűjtemény

Tiszadob történetének, mezőgazdasági életének és építkezési szokásainak bemutatása használati tárgyak, képek, makettek segítségével. Réti Mátyás festőművész állandó kiállítása